Sari la conținut
SANform
Meniu
  • Despre proiect
  • Avantaje
  • Informații suplimentare
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Suport și instruire pentru un management modern, anticipativ și preventiv al resurselor umane din întreprinderile cu activitate în domeniul sănătății – SANform

1. Contextul proiectului

Nevoia și importanța asigurării unor servicii de sănătate de calitate pentru pacienții din România și schimbările rapide care influențează bunul mers și dezvoltarea activității din acest sector reprezintă realități concrete ale domeniului medical din România.

În acest context, Asociația PARTENER – Grupul de Inițiativă pentru Dezvoltarea Locală, în cooperare cu ANMCS – Autoritate Națională de Management al Calității în Sănătate, PALMED – Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private și AMCS – Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate și-au propus să ofere suport în procesul de căutare de soluții la problemele și nevoile activității companiilor din sectorul sănătății. Astfel, și-au propus să pună la dispoziția întreprinderilor medicale servicii care să contribuie, în mod real și semnificativ, la creșterea performanței activității și a productivității individuale și de grup.

Proiectul SANform a avut ca deziderat îmbunătățirea adaptabilității întreprinderilor medicale din Regiunea Nord-Est la schimbările actuale și provocările viitoare ale pieței din sectorul sănătății, prin contribuția la dezvoltarea profesională a 100 de antreprenori, 364 manageri și 40 angajați implicați în activitatea a 48 de astfel de întreprinderi. Domeniile de pregătire vizate au fost managementul calității și al riscurilor, antreprenoriatul, managementul resurselor umane sau planificarea strategică.

Analizând problemele pe care le întâmpină personalul implicat în sectorul medical din România, s-a detectat nevoia implementării unui proiect ce a vizat pregătirea economică atât a proprietarilor de instituții medicale, cu funcții active în cadrul acestora, cât și a angajaților din departamentele de resurse umane și a managerilor de orice nivel.

2. Obiectivul general:

Îmbunătățirea adaptabilității IMM-urilor cu activitate în domeniul sănătății din Regiunea Nord Est la schimbările actuale și viitoare ale pieței prin dezvoltarea competențelor a 504 antreprenori, manageri și angajați.

3. Obiectivele specifice:

OS1: Creșterea gradului de informare și conștientizare a 48 angajatori din domeniul sănătății din RNE în vederea încurajării participării angajaților la formare continuă, printr-o campanie de conștientizare.

OS2: Creșterea calității acțiunilor de formare și business coaching în vederea îmbunătățirii accesului la instrumente, metode, practici etc., specifice unui management modern, anticipativ și preventiv al RU pentru 504 antreprenori, manageri și angajați din RNE.

OS3: Îmbunătățirea managementului strategic a minim 48 de intreprinderi cu activitate în domeniul sănătății din RNE.

4. Activitățile principale ale proiectului:

  • Pregătirea și desfășurarea unei campanii de conștientizare a angajatorilor din sectorul sănătății din RNE cu privire la importanta și necesitatea participării angajaților de toate nivelurile la programe de formare profesionala continua, precum și asigurarea accesului acestora la informații cât mai utile.
  • Pregătirea și organizarea a 25 programe de formare continuă:
    1. Programele de formare acreditate ANC:
      – cursuri privind dezvoltarea competențelor antreprenoriale (acreditat ANC), desfășurate pentru 100 de antreprenori-asociați/acționari de întreprinderi medicale din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui (Regiunea Nord-Est) și
      – cursuri de Expert/Manager resurse umane, desfășurate pentru 40 de angajați în cadrul departamentelor de resurse umane ale întreprinderilor medicale din Regiunea Nord-Est;
    2. 18 Programe de formare informale – cursuri de management al calității serviciilor medicale, desfășurate pentru 364 de manageri de diferite niveluri ierarhice din întreprinderi medicale din Regiunea Nord-Est.
  • Organizarea și desfășurarea unor activități de mentorat (business coaching) individuale și de grup și desfășurarea unor activități de consultanță în planificare strategică pentru cel puțin 48 de firme din Regiunea Nord-Est.
  • Sprijinirea firmelor pentru elaborarea unei planificări strategice în companii.
  • Derularea acțiunilor de informare și publicitate.

5. Rezultate așteptate:

5.1. Rezultate în cifre ale activităților de formare ale proiectului

  • 67 de firme formate și conștientizate prin întâlniri individuale
  • 134 campanii de conștientizare
  • 1 program de formare Competente Antreprenoriale (7 antreprenori)
  • 1 program de formare Managementul Resurselor Umane (13 angajați din departamentele de RU)
  • 26 programe de formare informala Sisteme de Management al Calității și al Riscurilor aplicate serviciilor medicale (pentru 513 manageri)
  • 26 ateliere de lucru – Prezentarea noțiunilor egalitate de gen
  • 26 ateliere de lucru – Prezentare noțiuni Dezvoltare durabilă
  • 182 manageri participanți la acțiunile de business coaching
  • 81 manageri și antreprenori participanți la acțiunile de business coaching
  • 54 întreprinderi beneficiare consultanță privind planificarea strategică (120 h)
  • 400 exemplare Ghid metodologie GPEC (cu 15 instrumente, metode și practici relevante pentru managementul modern al resurselor umane)
  • Un Ghid online Resursa Umană competitivă
  • 540 exemplare Ghid Egalitate de Șanse
  • 540 exemplare Ghid Dezvoltare Durabilă

5.2. Alte rezultate ale proiectului SANform:

  • Un site al proiectului
  • 6 comunicate de presă offline
  • 18 comunicate de presă online
  • O pagină de facebook a proiectului
  • 5 roll-up-uri
  • 10 afișe
  • 540 mape pentru beneficiar6.

533 cursanti

28 programe de formare continua

20 de specialisti

Totul gratuit

67 de firme formate și conștientizate prin întâlniri individuale

81 de participanți la activitățile de business coaching

400 exemplare Ghid metodologie GPEC

6. Conferința internațională ”Managementul calității serviciilor medicale – miza dezvoltării strategice”:

Vezi informații despre Conferință: https://asociatia-partener.ro/sanform/conferinta-internationala-2019/

7. Date suplimentare

  • Titlul Programului: Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU/227/3/8)
  • Axa prioritară: Locuri de muncă pentru toți
  • Titlul Proiectului: „Suport și instruire pentru un management modern, anticipativ și preventiv al resurselor umane din întreprinderile cu activitate în domeniul sănătății – SANform”
  • Cod SMIS: 117360
  • Contract nr.: POCU/227/3/8/117360
  •  Beneficiar: Asociația PARTENER – Grupul de Inițiativă pentru Dezvoltarea Locală
  • Valoarea proiectului: Valoarea totală eligibilă: 2.400.681,41 ron; Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1.998.745,54 ron
  • Perioada de implementare a proiectului: 18 Iunie 2018 – 17 Iunie 2019
  • Aria geografică: Regiunea Nord-Est (județele Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani)

8. Proiectul in Imagini

5S6A8139

5S6A8360

5S6A8251

5S6A7541

5S6A7532

5S6A7587

5S6A7644

5S6A7675

5S6A8074

5S6A8002

5S6A7834

5S6A7559

5S6A8322

5S6A8127

5S6A8183

Avantajele participării la activitățile proiectului

  1. Participare gratuită
  2. Activități practice și în concordanță cu programul zilnic al beneficiarilor
  3. Activitățile nu au necesitat mult timp și efort din partea beneficiarilor
  4. Activitățile au fost corelate cu nevoile și așteptările beneficiarilor, pentru o dezvoltare reușită a afacerii lor
  5. Acces la instrumente, metode și practici de management strategic și anticipativ în ceea ce privește resursele umane
  6. Îmbunătățirea și dezvoltarea competențelor în domeniul antreprenorial, al managementului resurselor umane și al calității și al riscurilor aplicate serviciilor medicale
  7. Capacitatea de a gestiona mai bine afacerea în care sunt implicați sau pe care o gestionează beneficiarii
  8. Beneficierea în mod gratuit de consultanță profesională specializată și de mentorat în afacere
  9. Schimb de experiență și dezvoltarea networking-ului profesional al beneficiarilor
  10. Acorduri de cooperare încheiate cu ANMCS, PALMED și AMCS ce asigură o dată în plus recunoașterea și utilitatea activităților proiectului pentru antreprenorialul medical din Regiunea Nord-Est.

Fără timp pierdut

Control mai bun al afacerii

Networking profesional

Recunoașterea și utilitatea activităților

Proiectul a oferit  soluții la probleme importante întâmpinate în activitatea de zi cu zi a beneficiarilor și a oferit răspunsuri la întrebări precum:

  1. Ce trebuie să fac pentru a avea un management mai bun al calității și riscurilor din sectorul sănătății?
  2. Cum pot construi o echipă mai performantă, mai adaptată provocărilor actuale și mai pregătită pentru tendințele și perspectivele domeniului sănătății?
  3. Cât de importantă este formarea și perfecționarea angajaților pentru creșterea productivității individuale și a companiei noastre?
  4. Cum pot să pregătesc mai bine compania pentru provocările care se manifestă în domeniul meu de activitate?
  5. În calitate de antreprenor, cum pot să dobândesc competențe și cunoștințe specifice de administrare a unei afaceri, în condițiile în care studiile mele de specialitate nu acoperă acest domeniu de activitate?

Prin intermediul proiectului SANform s-au desfășurat, în mod gratuit, următoarele acțiuni pentru sprijinirea companiilor din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, implicate în activități din domeniul sănătății precum și a angajaților acestora:

  • Informarea în legătură cu importanța, avantajele, necesitatea formării profesionale a angajaților, prin întâlniri directe cu reprezentanții angajatorilor privați din domeniul sănătății;
  • Reducerea decalajului dintre cunoștințele/pregătirea angajaților/antreprenorilor din domeniu și provocările generate de schimbările continue din domeniu, prin organizarea de cursuri de formare profesională în: Competențe antreprenoriale, Sisteme de management al calității și riscurilor, Managementul Resurselor Umane;
  • Pregătirea companiilor pentru schimbările și evoluția permanentă a mediului în care acționează acestea prin activități personalizate de mentorat (business coaching) și consultanță/sprijin în planificare strategică.

Concret, persoanele înscrise au participat la:

  • cursul privind dezvoltarea competențelor antreprenoriale (autorizat ANC), desfășurat pentru 100 de antreprenori-asociați/acționari de întreprinderi medicale din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui (Regiunea Nord-Est);
  • cursul de management al calității serviciilor medicale, desfășurat pentru 364 de manageri de diferite niveluri ierarhice din întreprinderi medicale din Regiunea Nord-Est;
  • cursul de Expert/Manager resurse umane, desfășurat pentru 40 de angajați în cadrul departamentelor de resurse umane ale întreprinderilor medicale din Regiunea Nord-Est;
  • activități de mentorat (business coaching) individuale și de grup și
  • activități de consultanță în planificare strategică pentru cel puțin 48 de firme din Regiunea Nord-Est.

 

 

Informații suplimentare

Materiale promoționale

Afiș

Afiș

Afiș

Mapă

Mapă

Mapă

Roll up

Roll up

Roll up

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Postare facebook

Prezentare proiect - PDF

Prezentare proiect - PDF

Prezentare proiect - PDF

Ghiduri

Gestiunea previzională a posturilor de lucru și a competențelor aferente acestora

Gestiunea previzională a posturilor de lucru și a competențelor aferente acestora

Gestiunea previzională a posturilor de lucru și a competențelor aferente acestora

Ghidul resurselor umane competitive

Ghidul resurselor umane competitive

Ghidul resurselor umane competitive

Dezvoltarea durabilă - ghid practic

Dezvoltarea durabilă - ghid practic

Dezvoltarea durabilă - ghid practic

Ghidul egalității de șanse

Ghidul egalității de șanse

Ghidul egalității de șanse


Parteneri și colaboratori

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Asociatia PARTENER

SANform

  • Despre proiect
  • Avantaje
  • Informații suplimentare

Contact

Iași, Bulevardul Carol I, nr. 4,
clădirea Habitat, corp B, etaj 2, biroul 204


Telefon mobil: 0729 006 709

Telefon fix: 0232 270 502

© Copyright 2025 Asociatia Partener