Aceasta pagina este finantata de Uniunea Europeana prin PHARE (ISPA/SAPARD)

GASTRONIM

Ameliorarea insertiei socio-profesionale a tinerilor someri si a somerilor de lunga durata din Iasi prin calificare profesionala si plasare in meseriile de bucatar si ospatar.

Scopul si obiectivele:

Scopul proiectului este ameliorarea insertiei socio-profesionale a tinerilor someri si a somerilor de lunga durata din Iasi prin acces la o calificare relavanta pentru cerintele pietei fortei de munca locale si regionale.

Obiective:

- plasarea a cel putin 8 dintre absolventii de cursuri de calificare realizate in cadrul proiectului in unitatile de restauratie din Iasi, conform calificarii obtinute (rata de plasament initiala propusa este de 17%).

Localizare:

Judetul Iasi, Regiunea Nord Est.

Cine poate beneficia de activitatile si rezultatele proiectului?

- Tineri someri (vârsta 18 – 25 ani) si someri de lunga durata (vârsta 25 – 60 ani) din Iasi, cu / fara calificare, cu scolarizare de minimum 10 clase.
- Angajatorii, unitatile economice din municipiul Iasi.

Rezultate scontate:

- 46 de tineri someri si someri de lunga durata din Iasi vor fi instruiti si calificati.
- 36 someri (20 in domeniul bucatariei cu specific regional si 16 in domeniul ospatariei) vor absolvi cursurile de formare.
- vor fi derulate 33.120 ore/om de formare, din care 22.080 ore vor fi de formare practica.
- vor fi plasati in unitati de restauratie din Iasi cel putin 8 dintre absolventii cursurilor de calificare.
- vor fi contactati 45 de potentiali angajatori din Iasi.

Rolul organizatiei:

In vederea atingerii cu succes a obiectivelor proiectului, Asociatia PARTENER – Grupul de Initiativa pentru Dezvoltarea Locala Iasi va fi promotor, in sensul ca va crea si operationaliza un Centru de Instruire si Calificare a Somerilor in Ospatarie, in cadrul caruia se vor oferi servicii de formare in meseriile de bucatar si ospatar si servicii de plasament a celor formati in conformitate cu nevoile de personal.

Durata proiectului:

12 luni (aprilie 2006 – martie 2007).

Finantator:

- PHARE/2003/005 – 551.05.03.02 (75.000 euro).
- Asociatia PARTENER – Grupul de Initiativa pentru Dezvoltarea Locala Iasi (7068 euro).